Veelgestelde vragen

Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

Met een flinterdunne naald wordt de hypoallergene pigmentkleurstof vlak onder het huidoppervlakte aangebracht. Er wordt een verdovingscrème gebruikt zodat u bijna niets voelt. Anders dan bij tatoeage (hetgeen levenslang zichtbaar blijft), gaat het hier om het inbrengen van pigmentkleurstof in de bovenste laagje van de huid. Dit betekent dat de pigmentering na verloop van tijd afzwakt omdat het proces van natuurlijke huidvernieuwing gewoon doorgaat.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Uw permanente make-up zal in de loop der tijd vervagen. Dit komt door de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht. Over het algemeen blijft permanente make-up twee tot vier jaar zitten. Dit is echter volkomen afhankelijk van de kleur, plaats of leeftijd. Er zijn zelfs personen bekend die slechts eenmaal permanente make-up hebben laten aanbrengen en daar meer dan tien jaar plezier van hebben gehad.

Doet het pijn?

Nee. permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Dankzij de nieuwste verdovingsmethoden kan het gevoel tot een minimum beperkt worden.

Wat als ik het niet mooi vindt?

Dit is nog nooit gebeurd. Voordat er gepigmenteerd wordt, wordt eerst alles voorgetekend. Dan zoekt u samen met mij de juiste kleur en vorm uit. Pas als alles naar uw volledige wens is, wordt begonnen met het pigmenteren